Λίγα λόγια για εμένα

e-max.it: your social media marketing partner
m_aggelopoulos_about_img

Λίγα Λόγια Για Εμένα

 • Μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά θέλω να είμαι χρήσιμος στον τόπο μας και στους συμπολίτες μου. Αυτό επεδίωκα πάντα από διαφορετικές θέσεις που μου έδωσαν σημαντικά εφόδια, πολύτιμες εμπειρίες και κυρίως τη δυνατότητα να παράξω χειροπιαστό έργο.
 • Έχοντας διατελέσει Δήμαρχος Σάμου και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωρίζω πολύ καλά τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά ζητήματα της νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας.
 • Ως Δήμαρχος κατάφερα να αντλήσω για τον Δήμο Σάμου πόρους ύψους 62 εκ. ευρώ, παρά τις δυσκολίες της περιόδου 2014-19. Ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συνέβαλα στο να προχωρήσουν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 200 εκ ευρώ και και εγκαταστήσαμε ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης της στάθμης των υδάτων του Έβρου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή.
 • Το 2019 αποδέχθηκα την πρόσκληση του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να συμμετέχω – ως ο μοναδικός εν ενεργεία αυτοδιοικητικός – στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με σχεδόν 90.000 σταυρούς σε όλη την Ελλάδα ήμουν 13ος μεταξύ των 42 υποψηφίων.
 • Ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Κογκρέσο προώθησα μείζονα θέματα που απασχολούν την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Χάρτη Τοπικής Δημοκρατίας.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση να είμαι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η χώρα μας, αλλά και η ΝΔ ως παράταξη, πρέπει να έχει ποιοτική, σοβαρή και και αποτελεσματική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην προσπάθεια αυτή μπορώ να προσφέρω γιατί γνωρίζω καλά πώς λειτουργούν οι πολυσύνθετοι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς τους τους έχω υπηρετήσει από διάφορες θέσεις, όπως:

 • Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995 – 2004).
 • Επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Νομικών θεμάτων & Δικαιωμάτων των πολιτών, στην Επιτροπή Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, ως στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1986 – 1989).
 • Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αντιπρόεδρος στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Κογκρέσου (2016-2019). Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο που εκπροσωπεί 200.000 αρχές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης από τις 47 χώρες-μέλη (2014-2019).
 • Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας την και σε Διεθνή Θέματα (2019 – σήμερα).
 • Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης (European Movement International), της παλαιότερης και πολιτικά πιο σημαντικής πανευρωπαϊκής οργάνωσης για την Ένωση της Ευρώπης, με μέλη σε 36 χώρες (2012- σήμερα).
 • Ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Σπουδών καθώς και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
αξίζει και
μπορεί!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: mangelopoulos@yahoo.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο