Aggelopoulos front updated

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσες και όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.

Για μένα ο προεκλογικός αγώνας ήταν σημείο επαφής με εκατοντάδες συμπολίτες μου, από τον Έβρο έως την Κρήτη, και από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Να ευχηθώ, επίσης, καλή επιτυχία στις συναδέλφους και στους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει πολλή και σημαντική δουλειά να γίνει και η συμβολή τους θα είναι κρίσιμη για την θέση της Ελλάδας.

Σε όλη μου την προεκλογική προσπάθεια, επιδίωξα με κάθε τρόπο να υψώσω την ευρωπαϊκή ατζέντα και την θεματολογία που θα διαπεράσει την Οικονομία, την κοινή Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική, την Ανάπτυξη των κρατών μελών, την Κοινωνική Συνοχή και την ριζική ενίσχυση της διαβούλευσης με τους πολίτες. Και δεν το μετανιώνω. Τα θέματα αυτά θα είναι ψηλά στις διεργασίες και αποφάσεις άμεσα και επιτακτικά.

Με την ίδια ένταση, υπερτόνισα τη σημασία αυτών των εκλογών για το μέλλον της Ευρώπης. Έθεσα με παρρησία το ερώτημα: «θα είναι ίδια η Ευρώπη την επόμενη μέρα;». Και προσπάθησα - με όλες μου τις δυνάμεις - να υπερασπιστώ την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως κάνω από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια, σε όλη μου την διαδρομή.

Το ερώτημα δεν είναι, πλέον, ρητορικό.

Η Ευρώπη αποδυναμώθηκε. Βρίσκεται αντιμέτωπη με πολίτες που της γυρνούν την πλάτη με την βροντερή αποχή τους. Ταλανίζεται από σήμερα κιόλας, με παραιτήσεις κυβερνήσεων. Με επικίνδυνο ανακάτεμα της πολιτικής ταυτότητας των παραδοσιακών δυνάμεων που την υπερασπίστηκαν, από ακραίες δυνάμεις και μορφώματα απολίτικων «αστέρων».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την ισχυρή του παρουσία και φέρει υψηλή την ευθύνη να κρατήσει αλώβητο το γόητρο των θεσμών και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία – με τις απώλειές της – έχει ξανά την εμπιστοσύνη που απαιτείται, για να πορευτεί με τις προσαρμογές που απαιτούνται, με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα υπέρ των πολιτών.

Οι εκλογές μας δίνουν πάντα μηνύματα που οφείλουμε να αφουγκραστούμε με σύνεση και συνέπεια.

Όσοι εμπλεκόμαστε στα κοινά δεν έχουμε παρά έναν δρόμο. Να μην αφήσουμε τη «σεισμική δραστηριότητα» να γκρεμίσει κατακτήσεις και αξίες διαχρονικές.

Σε ό,τι με αφορά, αυτό θα κάνω, όπως πάντα άλλωστε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Μιχάλης Αγγελόπουλος

michalis-angelopoulos-kyriakos-mhtsotakis

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αλλά, συγχρόνως, εξασφαλίζει και τις προοπτικές προόδου και ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως, των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της, όπως είναι τα νησιά μας.

Με «βαρύ» βιογραφικό σε επιτελικές θέσεις της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, έχοντας διατελέσει και δήμαρχος στο νησί του τη Σάμο, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος βουλευτής.

 

Ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών του, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Σάμο, προκειμένου όχι μόνο το νησί και να ανακάμψει τουριστικά -φέτος προβλέπεται άνοδος μεγαλύτερη του 20%- αλλά να επιλυθούν κι όλα τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους νησιώτες μας.

Γαστρονομία, εκπαίδευση, πολιτισμός, ανάδειξη και των υπόλοιπων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ακριτικών νησιών, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός του, παράλληλα με ειδικά μέτρα για τον ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο ίδιος, ταξίδεψε σε άλλες νησιωτικές περιοχές του εξωτερικού, αναζητώντας τις «καλές πρακτικές» που θα τον βοηθήσουν να διαμορφώσει τη δέσμη μέτρων που προτείνει και ο ίδιος για Σάμο-Ικαρία-Φούρνους.

 

«Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ελλάδα διαφορετικών ταχυτήτων – χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις για τα νησιά και για αυτό καλώ τους συμπολίτες να συμπορευτούν στο όραμά μας», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, τονίζει το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέεται πλέον για τα νησιά χάρη στις αμυντικές συμφωνίες, μια ασφάλεια που προσφέρει «υπεροπλία επιχειρημάτων και συναισθημάτων», παράγοντες σημαντικοί για την ανάπτυξη του τόπου.

Το μεταναστευτικό, ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως εξηγεί, σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ο αριθμός των hotspots και των μεταναστών έχει πια ελαχιστοποιηθεί.

Παραθέτοντας τις δικές του προτάσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε «δύσκολες» περιοχές όπως τα νησιά, μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου, το μήνυμά του για τις επερχόμενες εκλογές είναι το ακόλουθο:

«Στις 21 Μαΐου, στις μοναδικές εκλογές που βάζουμε σταυρό στο ψηφοδέλτιο, διεκδικώ αυτήν την τιμή από τους ψηφοφόρους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με αίσθημα ευθύνης και μια, όχι υπόσχεση, αλλά δέσμευση απέναντί τους. Ότι με όλες μου τις δυνάμεις και γνώσεις θα προσπαθήσω για το καλύτερο του τόπου μας. Με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ιδίως στα ακριτικά νησιά μας, μπορούμε μαζί να επιτύχουμε πολλά.

Με θέληση, προσπάθεια και, πάνω απ’ όλα, τεχνογνωσία το καταφέραμε και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στη Σάμο, την περίοδο 2014-19. Αυτή τη φορά μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, για όλα τα νησιά του Νομού μας, με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους.

Στις 21 Μαΐου, πάμε μαζί, με το βλέμμα μπροστά»!

 

 

   

 

e-max.it: your social media marketing partner

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
αξίζει και
μπορεί!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: mangelopoulos@yahoo.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο