Aggelopoulos front updated

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσες και όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.

Για μένα ο προεκλογικός αγώνας ήταν σημείο επαφής με εκατοντάδες συμπολίτες μου, από τον Έβρο έως την Κρήτη, και από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Να ευχηθώ, επίσης, καλή επιτυχία στις συναδέλφους και στους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει πολλή και σημαντική δουλειά να γίνει και η συμβολή τους θα είναι κρίσιμη για την θέση της Ελλάδας.

Σε όλη μου την προεκλογική προσπάθεια, επιδίωξα με κάθε τρόπο να υψώσω την ευρωπαϊκή ατζέντα και την θεματολογία που θα διαπεράσει την Οικονομία, την κοινή Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική, την Ανάπτυξη των κρατών μελών, την Κοινωνική Συνοχή και την ριζική ενίσχυση της διαβούλευσης με τους πολίτες. Και δεν το μετανιώνω. Τα θέματα αυτά θα είναι ψηλά στις διεργασίες και αποφάσεις άμεσα και επιτακτικά.

Με την ίδια ένταση, υπερτόνισα τη σημασία αυτών των εκλογών για το μέλλον της Ευρώπης. Έθεσα με παρρησία το ερώτημα: «θα είναι ίδια η Ευρώπη την επόμενη μέρα;». Και προσπάθησα - με όλες μου τις δυνάμεις - να υπερασπιστώ την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως κάνω από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια, σε όλη μου την διαδρομή.

Το ερώτημα δεν είναι, πλέον, ρητορικό.

Η Ευρώπη αποδυναμώθηκε. Βρίσκεται αντιμέτωπη με πολίτες που της γυρνούν την πλάτη με την βροντερή αποχή τους. Ταλανίζεται από σήμερα κιόλας, με παραιτήσεις κυβερνήσεων. Με επικίνδυνο ανακάτεμα της πολιτικής ταυτότητας των παραδοσιακών δυνάμεων που την υπερασπίστηκαν, από ακραίες δυνάμεις και μορφώματα απολίτικων «αστέρων».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την ισχυρή του παρουσία και φέρει υψηλή την ευθύνη να κρατήσει αλώβητο το γόητρο των θεσμών και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία – με τις απώλειές της – έχει ξανά την εμπιστοσύνη που απαιτείται, για να πορευτεί με τις προσαρμογές που απαιτούνται, με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα υπέρ των πολιτών.

Οι εκλογές μας δίνουν πάντα μηνύματα που οφείλουμε να αφουγκραστούμε με σύνεση και συνέπεια.

Όσοι εμπλεκόμαστε στα κοινά δεν έχουμε παρά έναν δρόμο. Να μην αφήσουμε τη «σεισμική δραστηριότητα» να γκρεμίσει κατακτήσεις και αξίες διαχρονικές.

Σε ό,τι με αφορά, αυτό θα κάνω, όπως πάντα άλλωστε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Μιχάλης Αγγελόπουλος

michalis-angelopoulos-kyriakos-mhtsotakis

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αλλά, συγχρόνως, εξασφαλίζει και τις προοπτικές προόδου και ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως, των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της, όπως είναι τα νησιά μας.

Για τις μεγάλες προοπτικές που έχουν τα νησιά και ειδικότερα η Σάμος και η Ικαρία μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Το νησί της Σάμου ζει με την προοπτική της ανόδου του τουριστικού ρεύματος και οι ενδείξεις είναι πολύ καλές επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν πρέπει να αντιμετώπιστουν με ριζικές λύσεις και όχι να διαιωνίζονται κρύβοντας τα κάτω απο το χαλί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται ένα νέο σύμφωνο για τα νησιά τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και το 2024 που είναι και το έτος για τα νησιά μπορούμε να δράσουμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε κάτι ουσιαστικό που θα τους περιλαμβάνει όλους, γιατί δεν πρέπει να εχουμε μια χώρα 2 ταχυτήτων.

Οπως είπε χρειάζονται τομές με πολλές παρεμβάσεις για την προβολή τοπικών προιόντων της Σάμου και μίλησε χαρακτηριστικά για το Σαμιώτικο κρασί τονίζοντας πως η αναγνώριση του μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τι απόθεμα πολιτισμού έχουμε και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει τη σημαία για όλο τον κόσμο και το νησί μας, με τις εξαιρετικές παραγωγές που κινούνται τώρα και τις συνεχείς βραβεύσεις

Μεγάλο στοίχημα για τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο είναι ο ποιοτικότερος τουρισμός που επικοινωνείται με χρήση νέων τεχνολογιών για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου και της Ικαρίας καθώς και ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός κόμβος της Σάμου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με στόχο την δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για τους τουρίστες των νησιών.
 
Ο κ. Αγγελόπουλος έθιξε το μείζον πρόβλημα για την συντόμευση του χρόνου πληρωμών του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την αποζημίωση των κατοίκων λόγω των ζημιών από το σεισμό, το ενεργειακό κόστος αλλα και το χωροταξικό σχέδιο που είναι κύριο μέλημα για μια αναπτυξιακή προοπτική, ενώ παραδέχθηκε πως το κόστος μετάβασης είναι υψηλό για μια οικογένεια στη Σάμο και χρειάζεται σχεδιασμός για μια κάρτα με μειωμένη τιμή αλλά και ανασχεδιασμός των δρομολογίων.
 
Να πούμε εδώ, ότι η πολύχρονη μελέτη για το νέο χωροταξικό σχέδιο, που δίνει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών για τη Σάμο, εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αγγελόπουλου επί της Δημαρχίας του στον ενιαίο, τότε Δήμο. Μάλιστα, η εισήγησή του είχε ψηφιστεί ομόφωνα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
 

Μιλώντας για τον ίδιο και την υποψηφιότητα του επεσήμανε πως η ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον βοήθησε να μαθαίνει την κοινωνία και να ιεραρχεί τα πράγματα όχι απο την πλευρά μιας πολιτικής οπτικής. Η αυτοδιοίκηση έδωσε διέξοδο σε κεντρικές πολιτικές επιλογές σημείωσε.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
αξίζει και
μπορεί!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: mangelopoulos@yahoo.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο