Aggelopoulos front updated

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσες και όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.

Για μένα ο προεκλογικός αγώνας ήταν σημείο επαφής με εκατοντάδες συμπολίτες μου, από τον Έβρο έως την Κρήτη, και από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Να ευχηθώ, επίσης, καλή επιτυχία στις συναδέλφους και στους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει πολλή και σημαντική δουλειά να γίνει και η συμβολή τους θα είναι κρίσιμη για την θέση της Ελλάδας.

Σε όλη μου την προεκλογική προσπάθεια, επιδίωξα με κάθε τρόπο να υψώσω την ευρωπαϊκή ατζέντα και την θεματολογία που θα διαπεράσει την Οικονομία, την κοινή Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική, την Ανάπτυξη των κρατών μελών, την Κοινωνική Συνοχή και την ριζική ενίσχυση της διαβούλευσης με τους πολίτες. Και δεν το μετανιώνω. Τα θέματα αυτά θα είναι ψηλά στις διεργασίες και αποφάσεις άμεσα και επιτακτικά.

Με την ίδια ένταση, υπερτόνισα τη σημασία αυτών των εκλογών για το μέλλον της Ευρώπης. Έθεσα με παρρησία το ερώτημα: «θα είναι ίδια η Ευρώπη την επόμενη μέρα;». Και προσπάθησα - με όλες μου τις δυνάμεις - να υπερασπιστώ την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως κάνω από τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια, σε όλη μου την διαδρομή.

Το ερώτημα δεν είναι, πλέον, ρητορικό.

Η Ευρώπη αποδυναμώθηκε. Βρίσκεται αντιμέτωπη με πολίτες που της γυρνούν την πλάτη με την βροντερή αποχή τους. Ταλανίζεται από σήμερα κιόλας, με παραιτήσεις κυβερνήσεων. Με επικίνδυνο ανακάτεμα της πολιτικής ταυτότητας των παραδοσιακών δυνάμεων που την υπερασπίστηκαν, από ακραίες δυνάμεις και μορφώματα απολίτικων «αστέρων».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την ισχυρή του παρουσία και φέρει υψηλή την ευθύνη να κρατήσει αλώβητο το γόητρο των θεσμών και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία – με τις απώλειές της – έχει ξανά την εμπιστοσύνη που απαιτείται, για να πορευτεί με τις προσαρμογές που απαιτούνται, με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα υπέρ των πολιτών.

Οι εκλογές μας δίνουν πάντα μηνύματα που οφείλουμε να αφουγκραστούμε με σύνεση και συνέπεια.

Όσοι εμπλεκόμαστε στα κοινά δεν έχουμε παρά έναν δρόμο. Να μην αφήσουμε τη «σεισμική δραστηριότητα» να γκρεμίσει κατακτήσεις και αξίες διαχρονικές.

Σε ό,τι με αφορά, αυτό θα κάνω, όπως πάντα άλλωστε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Μιχάλης Αγγελόπουλος

michalis-angelopoulos-kyriakos-mhtsotakis

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αλλά, συγχρόνως, εξασφαλίζει και τις προοπτικές προόδου και ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως, των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της, όπως είναι τα νησιά μας.

Η παραίτηση είναι μια αρνητική λέξη. Όσο κι αν τυπικά παραδίδω τη θέση μου ως Δήμαρχος Σάμου, παραιτημένος δεν θα είμαι ποτέ, από την έγνοια μου για το καλό του νησιού μας, από την αγωνία για την ανάπτυξή του και την ευημερία του, από τη φροντίδα για τους αγαπημένους συμπολίτες μου. Παραδίδω μια Σάμο αγωνιζόμενη, μαχόμενη σε μέτωπα, για τα οποία δεν ευθύνεται και που μετά από σύντονες, οργανωμένες και αποδοτικές προσπάθειες όχι μόνο στάθηκε όρθια μέσα στην καταιγίδα, αλλά έκανε και βήματα μπροστά.

Η παραίτηση είναι μια αρνητική λέξη.

Όσο κι αν τυπικά παραδίδω τη θέση μου ως Δήμαρχος Σάμου, παραιτημένος δεν θα είμαι ποτέ, από την έγνοια μου για το καλό του νησιού μας, από την αγωνία για την ανάπτυξή του και την ευημερία του, από τη φροντίδα για τους αγαπημένους συμπολίτες μου.

Παραδίδω μια Σάμο αγωνιζόμενη, μαχόμενη σε μέτωπα, για τα οποία δεν ευθύνεται και που μετά από σύντονες, οργανωμένες και αποδοτικές προσπάθειες όχι μόνο στάθηκε όρθια μέσα στην καταιγίδα, αλλά έκανε και βήματα μπροστά.

 

Όλα αυτά έγιναν χάρις στο υψηλό φρόνημα του Σαμιακού λαού, ζωντανού φορέα μιας τρισχιλιετούς φιλοσοφικής και δημοκρατικής παράδοσης και χάρις στη συναντίληψη που επικράτησε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την αναβάθμιση του πολιτικού του ρόλου.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευτυχία του απλού πολίτη είναι καθοριστικός. Πρέπει, όμως, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν όχι να ενισχυθεί, να αφεθεί τουλάχιστον ελεύθερη να εκφράσει την βούληση των πολιτών, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία.

Διαπίστωσα, ότι για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αναληφθεί ένας αγώνας στο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτόν τον αγώνα προτίθεμαι να δώσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν αρκετοί συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα με τιμήσουν με την επιλογή τους.

Δεν παραιτούμαι λοιπόν, απλώς παραδίδω τη σκυτάλη σε άξιους συναδέλφους και αναλαμβάνω ένα άλλο αγώνα που διαπνέεται από τις ίδιες αρχές και αξίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι με στενοχωρεί λιγότερο η απόσταση που θα απαιτηθεί από την καθημερινή ενασχόληση για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Σαμιωτών.

  • Ευχαριστώ τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου Σάμου και τους συνεργάτες μου.
  • Ευχαριστώ τους συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
  • Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας και τον Σεβασμιώτατο κ. κ. Ευσέβιο.
  • Ευχαριστώ την 79 ΑΔΤΕ.
  • Ευχαριστώ τη Λιμενική Αρχή Σάμου.
  • Ευχαριστώ την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.
  • Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.
  • Ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη συνεργασία και τη μεγάλη συνεισφορά του στο νησί μας.
  • Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νησιού μας. Ευχαριστώ τους πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιαιτέρως τους εθελοντές μας.
  • Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την υποστήριξη, αλλά και για την κριτική σας.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται, η αγάπη και οι ρίζες μένουν σταθερές.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους που αποφάσισαν και τολμούν να ασχοληθούν με τα κοινά στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Θα είμαι συμπαραστάτης από όπου κι αν βρίσκομαι.

 

 

Με τιμή,

 

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

 

Δήμαρχος Σάμου

e-max.it: your social media marketing partner

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
αξίζει και
μπορεί!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: mangelopoulos@yahoo.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο