Η παραίτηση είναι μια αρνητική λέξη. Όσο κι αν τυπικά παραδίδω τη θέση μου ως Δήμαρχος Σάμου, παραιτημένος δεν θα είμαι ποτέ, από την έγνοια μου για το καλό του νησιού μας, από την αγωνία για την ανάπτυξή του και την ευημερία του, από τη φροντίδα για τους αγαπημένους συμπολίτες μου. Παραδίδω μια Σάμο αγωνιζόμενη, μαχόμενη σε μέτωπα, για τα οποία δεν ευθύνεται και που μετά από σύντονες, οργανωμένες και αποδοτικές προσπάθειες όχι μόνο στάθηκε όρθια μέσα στην καταιγίδα, αλλά έκανε και βήματα μπροστά.

Η παραίτηση είναι μια αρνητική λέξη.

Όσο κι αν τυπικά παραδίδω τη θέση μου ως Δήμαρχος Σάμου, παραιτημένος δεν θα είμαι ποτέ, από την έγνοια μου για το καλό του νησιού μας, από την αγωνία για την ανάπτυξή του και την ευημερία του, από τη φροντίδα για τους αγαπημένους συμπολίτες μου.

Παραδίδω μια Σάμο αγωνιζόμενη, μαχόμενη σε μέτωπα, για τα οποία δεν ευθύνεται και που μετά από σύντονες, οργανωμένες και αποδοτικές προσπάθειες όχι μόνο στάθηκε όρθια μέσα στην καταιγίδα, αλλά έκανε και βήματα μπροστά.

 

Όλα αυτά έγιναν χάρις στο υψηλό φρόνημα του Σαμιακού λαού, ζωντανού φορέα μιας τρισχιλιετούς φιλοσοφικής και δημοκρατικής παράδοσης και χάρις στη συναντίληψη που επικράτησε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την αναβάθμιση του πολιτικού του ρόλου.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευτυχία του απλού πολίτη είναι καθοριστικός. Πρέπει, όμως, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν όχι να ενισχυθεί, να αφεθεί τουλάχιστον ελεύθερη να εκφράσει την βούληση των πολιτών, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία.

Διαπίστωσα, ότι για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αναληφθεί ένας αγώνας στο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτόν τον αγώνα προτίθεμαι να δώσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν αρκετοί συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα με τιμήσουν με την επιλογή τους.

Δεν παραιτούμαι λοιπόν, απλώς παραδίδω τη σκυτάλη σε άξιους συναδέλφους και αναλαμβάνω ένα άλλο αγώνα που διαπνέεται από τις ίδιες αρχές και αξίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι με στενοχωρεί λιγότερο η απόσταση που θα απαιτηθεί από την καθημερινή ενασχόληση για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Σαμιωτών.

  • Ευχαριστώ τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου Σάμου και τους συνεργάτες μου.
  • Ευχαριστώ τους συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
  • Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας και τον Σεβασμιώτατο κ. κ. Ευσέβιο.
  • Ευχαριστώ την 79 ΑΔΤΕ.
  • Ευχαριστώ τη Λιμενική Αρχή Σάμου.
  • Ευχαριστώ την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.
  • Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.
  • Ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη συνεργασία και τη μεγάλη συνεισφορά του στο νησί μας.
  • Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νησιού μας. Ευχαριστώ τους πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιαιτέρως τους εθελοντές μας.
  • Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την υποστήριξη, αλλά και για την κριτική σας.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται, η αγάπη και οι ρίζες μένουν σταθερές.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους που αποφάσισαν και τολμούν να ασχοληθούν με τα κοινά στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Θα είμαι συμπαραστάτης από όπου κι αν βρίσκομαι.

 

 

Με τιμή,

 

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

 

Δήμαρχος Σάμου

e-max.it: your social media marketing partner

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
Με το βλέμμα
μπροστά

Επικοινωνία

Θεμιστοκλή Σοφούλη & Κωστάκη 11,
Βαθύ Σάμος ΤΚ 83100
T: 22730 22013 /  6976817561

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο