Είχα την τιμή να υπηρετήσω τους πολίτες μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, την περίοδο 2004-2007. Νοιάστηκα πραγματικά γι’ αυτόν τον τόπο και έδωσα τον καλύτερό εαυτό μου κατά τη θητεία μου.

Είχα την τιμή να υπηρετήσω τους πολίτες μιας από τις πιο όμορφες, αλλά και λιγότερο προσεγμένες από το κράτος περιοχές της Ελλάδας, ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, την περίοδο 2004-2007.

 

Νοιάστηκα πραγματικά γι’ αυτόν τον θαυμάσιο τόπο, με τους φιλόξενους και άξιους ανθρώπους και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό κατά τη διάρκεια της θητείας μου προκειμένου να λυθούν όσα περισσότερα από τα -πολλά, δυστυχώς – προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Χαίρομαι, γι’ αυτό ιδιαίτερα, που κατά το διάστημα 2004-2007, σημειώθηκε αύξηση στην απορροφητικότητα έργων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από το ως τότε ισχνό 13%, στο 70%!

Στα χρόνια μου ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ, εγκρίθηκαν για την περιοχή 250 ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 200.000.000 ευρώ και προωθήθηκε σημαντικά η διασυνοριακή συνεργασία Βουλγαρίας Ελλάδας. Αντιμετωπίσαμε μαζί με τις υπηρεσίες, τις πλημμύρες του Έβρου επί 3,5 χρόνια και εγκαταστήσαμε ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης της στάθμης των υδάτων του. Αξιοποιήσαμε Ευρωπαϊκά κονδύλια  με διεθνή συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας – Τουρκίας, ενδυναμώσαμε την παρουσία της περιφέρειας στις Βρυξέλλες, περιορίσαμε τον κοινωνικό αποκλεισμό, συμμετείχαμε σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και fora προκειμένου να ενισχύσουμε την Τουριστική προβολή της Περιφέρειας, οι φυσικές ομορφιές της οποίας είναι σπάνιες και καλύπτουν κάθε ενδιαφέρον.

Ήταν μια θητεία γόνιμη και ουσιαστική, απ’ την οποία διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις και επειδή μου χάρισε επίσης τη γνωριμία με μερικούς από τους πιο άξιους ανθρώπους και καλούς φίλους που είχα και έχω στη ζωή μου.

e-max.it: your social media marketing partner

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
αξίζει και
μπορεί!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: mangelopoulos@yahoo.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο