Enwsi-Samou-me-Ellada_General_2018

Η πορεία μου

Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε πρέπει να έλθει σε πολύ πιο στενή επαφή με τις καθημερινές ανάγκες και τα βιώματα των πολιτών της. Αυτή την αμεσότητα μόνον η τοπική αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, μπορεί να την προσφέρει. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης της Ε.Ε. με γνώμονα τον πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα

Flipbook

Ο,τι ονομάζουμε “Ευρώπη” εδράζεται στην ελληνική φιλοσοφική σκέψη και πολιτικό πολιτισμό. Είναι η οικογένειά μας. Και δε διαλύεις έτσι εύκολα μια οικογένεια.

Η οικονομική κρίση, επηρέασε τους πάντες στην Ελλάδα. Και το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα συγκίνησε αρχικά και στη συνέχεια άρχισε να ανησυχεί επίσης τους πάντες. Είναι όμως άλλο να αποτιμά κάποιος τις συνδυασμένες επιπτώσεις αυτών των δύο ζητημάτων από την Πλατεία Συντάγματος, π.χ. και πολύ διαφορετικό να τα βιώνει ως πρώτος πολίτης ενός τόπου που απέχει μόλις 1250 μέτρα από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε την οικονομία πολλά χρόνια πίσω με την ολέθρια διαπραγμάτευσή της το 2015 και τη φορολογική επιδρομή που η ίδια αποφάσισε ως “λύση” για τα όσα, παράλογα και δυσβάσταχτα, συνθηκολόγησε άνευ όρων με τους θεσμούς. 
Αλλά για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που το καλοκαίρι του 2015 υποδέχονταν χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους κάθε μέρα, το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην επιπόλαιη, ιδεοληπτική, ίσως ακόμη και εθνικά επιζήμια πολιτική που εξακολουθεί να κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι “υποστηρίζοντες” στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, έκαναν τον συνδυασμό τοξικό. Και χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην αποδειχθεί και μοιραίος.

 

Όταν, ως Δήμαρχος Σάμου ακόμη, πολύ πριν μου γίνει η τιμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετάσχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, είδα να αποφασίζονται και επιβαρύνσεις στο τουριστικό προϊόν, τη βασική πρόσοδο για όλα τα ελληνικά νησιά και ειδικά για τα ακριτικά του ΒΑ Αιγαίου, η διαπίστωση ότι δεν έχει περάσει πιο επικίνδυνη και αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα από το 1974, έγινε από λογική συνεπαγωγή, σοκαριστική ανησυχία. 
Η δε πρόσφατη αιτιώδης σύνδεση των χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο μόνον με την παρουσία υπεράριθμων (!) προσφύγων και μεταναστών στα hot-spots των νησιών, απέδειξε ότι το σοκ ήταν, δυστυχώς, βάσιμο. Τέτοια απόφαση, που μετατρέπει ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, με ανθρωπιστικές και εθνικές διαστάσεις, σε απλό φορολογικό μέτρο, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο, πουθενά στον προηγμένο κόσμο -πολύ δε περισσότερο από μια κυβέρνηση, υποτίθεται, “αριστερή”, “προοδευτικών” και “διεθνιστών”...

Γι’ αυτό και στην παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών από τη ΝΔ, είπα ότι οι εκλογές που έρχονται πρέπει να δώσουν το σύνθημα για την πιο αναγκαία και απαραίτητη πολιτική αλλαγή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. 
Όχι μόνον για λόγους πολιτικής αντίληψης, ούτε προσεγγίζοντας το θέμα θεωρητικά. 
Το εννοούσα με πάσα ειλικρίνεια εξαιτίας της πικρής προσωπικής εμπειρίας που με τον πιο δύσκολο τρόπο αποκόμισα από την προχειρότητα και την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σε οποιοδήποτε επίπεδο και την παράλληλη παντελή αδυναμία της να βρίσκει βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα, ακόμη και τα πιο κρίσιμα.

Ο τόπος χρειάζεται ευρεία και ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να απαλλαγεί από τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, εντός χώρας και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

 

Ο,τι ονομάζουμε “Ευρώπη” εδράζεται στην ελληνική φιλοσοφική σκέψη και πολιτικό πολιτισμό. Είναι η οικογένειά μας. Και δε διαλύεις έτσι εύκολα μια οικογένεια. Συνεργάζεσαι, κοπιάζεις ίσως, αλλά στο τέλος βρίσκεις λύσεις και ο δεσμός παραμένει άρρηκτος.

Στο προσεχές Ευρωκοινοβούλιο, η Ελλάδα απαιτείται να εκπροσωπηθεί από γνήσιους ευρωπαϊστές, με πίστη στο όραμα της ενοποίησης, αλλά και πρακτική, ουσιαστική γνώση για το πώς ακριβώς θα διεκδικήσουν το καλύτερο για τη χώρα μας.
Δίκαιες, ανθρωπιστικές, αλλά και εθνικά συμφέρουσες και εφαρμόσιμες πολιτικές για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων, πρωτογενής παραγωγή, τουρισμός και θεσμοθέτηση για την Ελλάδα όλων των ευρωπαϊκά εφαρμοσμένων πρακτικών για τη νησιωτικότητα, αποτελούν τη δική μου ατζέντα επιδιώξεων, εφόσον οι ψηφοφόροι με τιμήσουν στις 26 Μαΐου.

Έχω τη γνώση, την εμπειρία και, πάνω απ’ όλα, τη διάθεση να τις διεκδικήσω με θέρμη και αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο αξιών και θέσεων της ΝΔ: του μοναδικού αταλάντευτα ευρωπαϊκού κόμματος στην Ελλάδα. 

 

[15.05.2019]: Αρθρο στον Ελεύθερο Τύπο

e-max.it: your social media marketing partner
michalis-angelopoulos-kyriakos-mhtsotakis

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύει στην κοινότητα αξιών που διατρέχουν την Ευρωπαϊκή οικογένεια

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
Για μια Ευρώπη
πιο κοντά στην Ελλάδα!
Για μια Ελλάδα
πιο κοντά στην Ευρώπη!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο