Enwsi-Samou-me-Ellada_General_2018

Η πορεία μου - το όραμά μου

Η νησιωτική Ελλάδα και πολύ περισσότερο τα ακριτικά νησιά της, που αποτελούν σύνορα και της Ευρώπης, πρέπει να έλθουν στο επίκεντρο της προσοχής προκειμένου να αποκτήσουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου με τις ηπειρωτικές περιοχές. Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι αντιμετωπίζουν ζητήματα που γνωρίζω πολύ καλά από την περίοδο 2014-19, όταν και είχα την τιμή να διατελέσω Δήμαρχος στον ενιαίο τότε Δήμο Σάμου, έχοντας άριστη και γόνιμη συνεργασία και με τους ομολόγους μου των δυο άλλων άλλων νησιών του Νομού μας. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε την έννοια “νησιωτικότητα” στην καρδιά του νομοθετικού έργου και είμαι έτοιμος, εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σ’ αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα

Σάμος 2014-2019
Πορεία Έργου & Ουσίας (PDF)

Σάμος είναι ο τόπος που συνδέει την παιδική μου ηλικία με την ενήλικη ζωή μου, το παρελθόν με το παρόν αλλά και το μέλλον μου, μέσα από τα μάτια του γιου μου Άγγελου. Είναι οι βραδινές συνάξεις του καλοκαιριού στο εμβληματικό Ξενία στο Βαθύ με τους φίλους των γονιών μου, το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης όπου παντρεύτηκαν, το δερματοτύρι που λαχταρούσα και μου προσέφερε η μητέρα μου και ξυπνάει μέσα μου μνήμες γεύσης και μυρωδιές στον εμπορικό δρόμο του Βαθιού απ’ όπου το προμηθευόμασταν.

 

Είναι τα δειλινά στην παραλία της Τσαμαδού, εκεί που κολυμπούσα ως παιδί και κολυμπάμε σήμερα με την Έφη και τον γιο μας, οι μυρωδιές της Άνοιξης στο κτήμα των παππούδων μου στη στροφή προς τη Βλαμαρή, η εξερεύνηση στο ποτάμι στο Καρλόβασι που εντυπωσίασε τον Άγγελο όσο είχε εντυπωσιάσει και μένα στην ηλικία του, το κατανυκτικό μοναστήρι της Σπηλιανής πάνω από το Πυθαγόρειο, το αγνάντεμα από τα πιο ψηλά σημεία του Μαραθοκάμπου.

Στην παραλία του Doryssa Seaside Resort

Αν έπρεπε να δείξω το νησί μου σε έναν νέο επισκέπτη θα ξεκινούσα από το Ηραίον, μεγάλο Ιερό της θεάς Ήρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα συνέχιζα με το Ευπαλίνειο όρυγμα, έργο του Ευπαλίνου  και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου, θα τον ξεναγούσα στο παλαιό και στο μεσαίο Καρλόβασι, θα του έδειχνα την ανάπτυξη του Νέου Καρλοβάσου και την Παραλιακή Ζώνη με τα παλιά εμβληματικά κτίρια και τα εργοστάσια βυρσοδεψίας και καπνού, και θα καταλήγαμε για φρέσκο ψάρι σε κάποιες από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες του νησιού, ή για πιο ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες στα εστιατόρια στο Παλαιόκαστρο, στους Βουρλιώτες, στους Μανωλάτες, στην Άμπελο, στον Πλάτανο, στον Μπάλο (Κουμαίικων), στον Λιμνιώνα.

angelopoulos eksoxi

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, με τη σύζυγό του Έφη και τον γιο τους, Άγγελο

Η Σάμος είναι ιδανικός προορισμός διακοπών καθώς συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί: υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, κι ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον που καθηλώνει με σπηλιές, φαράγγια, ποτάμια και καταρράκτες.  Έχει πολύπλευρη ταυτότητα, ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αγροτική παραγωγή, υψηλού επιπέδου προϊόντων, ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες, γαστρονομική ανάπτυξη και ανεπτυγμένο δίκτυο μουσείων (Αρχαιολογικό Μουσείο Πόλεως Σάμου, Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στους Μυτιληνιούς, Μουσείο Σαμιακού Οίνου, Μουσείο Βυρσοδεψίας στην περιοχή «Ταμπάκικα» Καρλοβάσου, τα Λαογραφικά Μουσεία Σάμου του Πνευματικού Ιδρύματος «Ν. Δημητρίου», Καρλοβάσου, Παγώνδα, Κουμαίικων, Αμπέλου και οσονούπω Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών).

Προβλέπω ότι στα επόμενα χρόνια η Σάμος θα αναπτύξει τη δυναμική της με νέες εξωστρεφείς επενδύσεις υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών και πολιτισμού. Δεν μας αρκεί να είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Στόχος μας είναι να γίνει ο αγαπημένος τόπος διακοπών. Ένας συνδυασμός πολιτισμού υψηλού συμβολισμού και ανέμελης, αισιόδοξης περιήγησης.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/life/travel/greece/459378_i-samos-toy-mihali-aggelopoyloy

e-max.it: your social media marketing partner
michalis-angelopoulos-kyriakos-mhtsotakis

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αλλά, συγχρόνως, εξασφαλίζει και τις προοπτικές προόδου και ανάπτυξης της χώρας και, κυρίως, των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της, όπως είναι τα νησιά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
 
Με το βλέμμα
μπροστά

Επικοινωνία

Θεμιστοκλή Σοφούλη & Κωστάκη 11,
Βαθύ Σάμος ΤΚ 83100
T: 22730 22013 /  6976817561

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο