Οι Ευρωπαίοι νησιώτες ζουν σε συνθήκες ιδιαίτερης δυσκολίας και οικονομικά πολύ δυσμενέστερες από αυτές των ηπειρωτικών περιοχών. Η αδικία αυτή είναι μια πληγή που πρέπει να θεραπευθεί γρήγορα και οριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Στη διάρκεια μιας τριετίας φρικαλεοτήτων, από το 1919 έως το 1922, στην τελευταία και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, αλλά κι ένας ανεκτίμητος ιστορικός, πολιτιστικός και πνευματικός πλούτος έπεσαν θύματα της μισαλλοδοξίας των Νεοτούρκων. Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, είναι μια ημέρα θλίψης και περισυλλογής.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Δημοκρατία πληγώνεται βαθιά όταν οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στις κάλπες. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ίδιο το άτομο μοιάζει να αυτοαναιρεί αυτή καθαυτή τη σημασία της πολιτικής, αν μη τι άλλο, ύπαρξής του.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αρκεσθεί σε κάποιο επενδυτικό σχέδιο αλλά πρέπει να συστήσει μόνιμη υπηρεσία για τη νησιωτικότητα, που θα μαθαίνει τα προβλήματα και θα ενεργεί αμέσως για την ορθή και δίκαιη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Η χώρα μας έχει μια νέα ευκαιρία εισόδου στον αγροδιατροφικό ευρωπαϊκό χάρτη, με όρους που θα εξασφαλίζουν ποιοτικότερο, εμπορικότερο προϊόν και άρα αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών και βελτιστοποίηση των συνθηκών παραγωγής, προώθησης και εμπορίας. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη μέσα στην επόμενη πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
Για μια Ευρώπη
πιο κοντά στην Ελλάδα!
Για μια Ελλάδα
πιο κοντά στην Ευρώπη!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο