Ευρωπαϊστής, με αγώνες από πολύ νεαρή ηλικία αλλά και με πολλαπλές και μακρόχρονες εμπειρίες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, ανταποκρίθηκα άμεσα στην τιμητική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ευρωβουλή. Η πρόσφατη θητεία μου στην πρώτη γραμμή  του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος, ως Δημάρχου ενός νησιού που απέχει 1250 μέτρα από την Τουρκία, αλλά και η θητεία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης μου διαμόρφωσαν μια ακλόνητη πεποίθηση: Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, πρέπει να έλθει σε πολύ πιο στενή επαφή με τις καθημερινές ανάγκες και τα βιώματα των πολιτών της. Αυτή την αμεσότητα μόνον η τοπική αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, μπορεί να την προσφέρει. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης της Ε.Ε. με γνώμονα τον πολίτη και πρέπει γι’ αυτό να ενδυναμώσει τη φωνή και να αναβαθμίσει το ρόλο της στις θεσμικές ευρωπαϊκές διαδικασίες. Πρέπει να το κάνει, παραθέτοντας γνώση, επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις. Είναι ένας στόχος που μπορώ να υπηρετήσω με πίστη και αποτελεσματικότητα και η Ν.Δ. μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο.

e-max.it: your social media marketing partner

Επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

images/empty.png
Στο χώρο του Κοινοβουλίου πέρασα 3,5 χρόνια, από το 1986 έως το 1989, περίοδο κατά την οποία εργάστηκα στις επιτροπές: Νομικών θεμάτων & Δικαιωμάτων των πολιτών, Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και Ελέγχου του Προϋπολογισμού.
Διαβάστε περισσότερα 1986

Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

images/empty.png
Το πλαίσιο λειτουργίας της Ε.Ε. μοιάζει δυσνόητο. Μια τέτοιου είδους γνώση δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί, αλλά είναι πολύτιμη. Ευτύχησα να αποκτήσω αυτή τη γνώση από το 1995 ήδη, ως Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επί 9 χρόνια, έως το 2004.
Διαβάστε περισσότερα 1995

Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

images/pages/poreia/perifereia-poreia.JPG
Είχα την τιμή να υπηρετήσω τους πολίτες μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, την περίοδο 2004-2007. Νοιάστηκα πραγματικά γι’ αυτόν τον τόπο και έδωσα τον καλύτερό εαυτό μου κατά τη θητεία μου.
Διαβάστε περισσότερα 2004

Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος

images/empty.png
Ως Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος, το διάστημα 2008-2009 συνέβαλα καθοριστικά στην έναρξη αξιοποίησης κοινοτικών πόρων για την υλοποίηση του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που ξεκίνησε το 2007 με ορίζοντα εξαετίας.
Διαβάστε περισσότερα 2008

Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης

images/empty.png
Είμαι πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης (European Movement International), της παλαιότερης και πολιτικά πιο σημαντικής πανευρωπαϊκής οργάνωσης για την Ένωση της Ευρώπης, που αριθμεί μέλη σε 41 χώρες.
Διαβάστε περισσότερα 2009

Δήμαρχος Σάμου

images/pages/poreia/dimarxos-poreia.jpg
Το Μάιο του 2014, στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στον, ενοποιημένο, Καλλικρατικό Δήμο Σάμου, οι συμπολίτες μου, μου έκαναν την τιμή να με αναδείξουν Δήμαρχο του ακριτικού νησιού.
Διαβάστε περισσότερα 2014

ΚΕΔΕ - Νησιωτική Πολιτική

images/pages/poreia/kede-poreia.jpg
Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2014, ενώ παράλληλα είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Είμαι, συγχρόνως, Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής πολιτικής και συντονιστής της διεκδίκησης για το νησιωτικό ΦΠΑ και εν γένει για την εφαρμογή της “Ρήτρας Νησιωτικότητας”.
Διαβάστε περισσότερα 2014

Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

images/pages/poreia/kogreso-poreia.JPEG
Το 2016 τα 648 μέλη του Κογκρέσου με εξέλεξαν ως Αντιπρόεδρό του και τον Οκτώβριο του 2018 μου έκαναν την τιμή να με αναδείξουν στην ίδια θέση για δεύτερη φορά. Είμαι επίσης εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ίδιο όργανο και ειδικός εντεταλμένος του σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση της εφαρμογής του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διαβάστε περισσότερα 2016

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
Για μια Ευρώπη
πιο κοντά στην Ελλάδα!
Για μια Ελλάδα
πιο κοντά στην Ευρώπη!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο