Από τις 23 έως τις 26, στη χώρα μας, Μαΐου εφέτος, οι πολίτες όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να αναδείξουν το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι ένα Ευρωκοινοβούλιο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές και δύσκολες προκλήσεις και γι’ αυτό, το πρώτο και σημαντικότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, θα είναι το να έχει αναδειχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 

Σας καλώ όλους λοιπόν και πολύ περισσότερο τα κορίτσια και τα αγόρια, όχι μόνο να ψηφίσετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά να παροτρύνετε και όποιον γνωρίζετε να κάνει το ίδιο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Είναι δική μας ευθύνη - των πολιτικών  - να πείσουμε ότι απαιτείται η οικοδόμηση μιας Ευρώπης που δεν θα έχει μόνο κοινό νόμισμα αλλά θα προσπαθεί να φέρει οικονομική προκοπή σε όλες τις χώρες-μέλη, μιας Ευρώπης που θα θέλει όλα τα μέλη της να προοδεύουν, που θα μπορεί όλα να τα στηρίζει εγκαίρως και χωρίς κρίσεις. Κι αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι εξαιρετικά σημαντικές. Κρίνεται το μέλλον των πολιτών της Ευρώπης μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης των θεσμών και έντονου σκεπτικισμού για την ενότητα και το μέλλον της Ενωσης.

Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο και έδαφος με τις παλινωδίες και τις τραγικές επιλογές της περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015.

Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να εμπεδώσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτό το μήνυμα στην κοινωνία, με κάθε τρόπο -φυσικά και μέσω της ποιότητας, του ήθους και της δουλειάς των ανθρώπων που έχει επιλέξει να εκπροσωπούν τις αξίες και τις θέσεις της, από το πιο μικρό κοινοτικό διαμέρισμα, έως την Ευρωβουλή.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη είναι μείζονα: ο ακραίος ευρωσκεπτικισμός, ο λαϊκισμός, οι ανισότητες μεταξύ Βορρά-Νότου, η κοινωνική πολιτική, το προσφυγικό / μεταναστευτικό, το δημογραφικό, τα σύνορα, το ενεργειακό, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία, είναι όλα θέματα που εντός της ερχόμενης πενταετίας θα απαιτήσουν σημαντικές δράσεις και ουσιαστικές λύσεις.

Αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μπορεί να τις πάρει ένα ευρωκοινοβούλιο “προσωπικοτήτων”. Από τις εκλογές της 26ης Μαΐου θα πρέπει να αναδειχθούν σ’ αυτό πρόσωπα με γνώση και δυνατότητες να εισηγηθούν ριζοσπαστικές και πρωτότυπες τομές και να διεκδικήσουν σθεναρά και με ισχυρή επιχειρηματολογία την υλοποίησή τους.

Γι’ αυτό το λόγο και ζητώ τη μαζική προσέλευση σας στις κάλπες, και την ψήφο σας στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Διαβάστε περισσότερα...

Στην ασταθή Ευρώπη των ημερών μας διαθέτουμε ένα αναξιοποίητο όπλο. Την αδιαμφισβήτητη υπεροχή μας στο νησιωτικό ευρωπαϊκό χώρο που σε συνδυασμό με μια νέα μεταρρυθμιστική στρατηγική για τα Ευρωπαϊκά νησιά, θα μας φέρει στην πρώτη γραμμή του Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στην πρώτη γραμμή των κρατών που εκπροσωπούν τις πρώτες ανθρώπινες αξίες, τη δικαιοσύνη, την ισονομία, την ελευθερία, την δημοκρατία και την αλληλεγγύη αλλά και το Ευρωπαϊκό πολιτιστικό κεκτημένο.

Κυρίαρχο στόχο αποτελεί η αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της προσπάθειας για μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη. 

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφείτε στο Newsletter

* απαιτείται
Για μια Ευρώπη
πιο κοντά στην Ελλάδα!
Για μια Ελλάδα
πιο κοντά στην Ευρώπη!

Επικοινωνία

Βουκουρεστίου 16
Αθήνα, 106 71
Ε: info@mangelopoulos.gr
T: 210 36 45 831

Πάρτε μέρος στο διάλογο